איך מכינים קינואה

היי, חובבי אוכל! אני דני, הקוסם הקולינרי שעומד מאחורי חוויות קייטרינג קולינריות, מהקייטרינג הביתי של הטעמים של דני ודלית.

 

היום, אני חולק את אחד המתכונים האהובים עלי בכל הזמנים – מנת קינואה פשוטה אך טעימה שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש.

 

התכוננו לצאת להרפתקת טעמים שהיא גם בריאה וגם טעימה!

איך מכינים קינואה

איך להכין קינואה

על מנת להכין קינואה נצטרך מספר מרכיבים בלבד שניתן למצוא כמעט בכל מטבח.

 

מרכיבים להכנת קינואה

 

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים או מרק ירקות
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: עשבי תיבול טריים לקישוט

 

איך עושים קינואה – בדרך של דני

 

המתכון מאוד פשוט, כל מה שתצטרכו לעשות הוא לפעול על פי השלבים הבאים:

  1. התחילו על ידי שטיפת הקינואה תחת מים קרים. זה עוזר להסיר את הציפוי המר הטבעי ומבטיח מרקם אוורירי לאחר הבישול.
  2. מערבבים בסיר את הקינואה השטופה, יחד עם מים או ציר ירקות.
  3. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לאש נמוכה ומכסים. נותנים להתבשל 15-20 דקות או עד שהנוזלים נספגים.
  4. מוציאים את הקינואה מהסיר, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מקשטים בעשבי תיבול טריים (אופציונלי).

הצד הבריא של הקינואה

עכשיו, בואו נדבר על היתרונות הבריאותיים של הקינואה. היא עמוסה בחלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים, למעשה קינואה היא מעצמה תזונתית. היא נטולת גלוטן, מסייעת בשמירה על המשקל, ואפילו מספקת נוגדי חמצון לגוף שלנו. אז לא רק שזה טעים, אלא גם מדובר בבחירה חכמה לבריאות שלכם.

איך להכין קינואה​

3 מתכוני קינואה נוספים כדי לפנק את בלוטות הטעם שלכם

בא לי לפנק אתכם, אז הנה עוד 3 מתכונים פשוטים וטעימים עם קינואה:

 

1. סלט קינואה

 

רכיבים:

  • קינואה מבושלת
  • עגבניות שרי, חצויות
  • מלפפון, חתוך לקוביות
  • בצל אדום, קצוץ דק
  • גבינת פטה, מפוררת
  • חומץ בלסמי

 

שלבים:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
  2. מטפטפים ויניגרט בלסמי.
  3. מערבבים ונהנים מסלט קינואה מרענן!

 

2. פלפלים ממולאים בקינואה

 

רכיבים:

קינואה מבושלת

הודו טחון או שעועית שחורה (למי שמחפש אופציה צמחונית)

עגבניות חתוכות לקוביות

גרעיני תירס

תיבול גריל

גבינה מגורדת

 

שלבים:

  1. מערבבים את הקינואה המבושלת עם הודו טחון או שעועית שחורה, עגבניות, תירס ותבלין גריל.
  2. חותכים את הפלפלים לשניים, מוציאים גרעינים.
  3. ממלאים בתערובת הקינואה, מעל מפזרים גבינה.
  4. אופים עד שהפלפלים רכים והגבינה נמסה.

 

3. לימון שום פרמזן קינואה

 

רכיבים:

  • קינואה מבושלת
  • מיץ לימון
  • שום, כתוש
  • גבינת פרמזן, מגורדת
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • מלח ופלפל

 

שלבים

  1. במחבת מטגנים שום בשמן זית.
  2. מוסיפים קינואה מבושלת, מיץ לימון וגבינת פרמזן.
  3. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מתבלים במלח, פלפל ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.

טיפים וטריקים לבישול עם קינואה

  • מרק טעים: מבשלים קינואה במרק ירקות או עוף – מפתיע וטעים במיוחד.

 

  • הדרים: שפרו את הטעם של סלטים על ידי הוספת גרידת הדרים, כמו לימון או תפוז, לטוויסט מרענן.

 

  • קראנץ' אגוזים: קולים את הקינואה במחבת יבשה לפני הבישול לקבלת טעם אגוזי יותר.
איך מכינים קינואה לסלט

כי אפשר לבשל קינואה בלי הקייטרינג של דני ודלית

הנה לכם – המדריך של דני לחווית הקינואה המושלמת! אם אתם משתוקקים ליותר מסתם טעימה ורוצים לחוות חוויה קולינרית מטריפת חושבים, אל תחפשו רחוק יותר. צרו קשר עם חברת הקייטרינג שלי להרפתקה קולינרית אישית מטורפת. כי כשזה מגיע לאוכל טוב, כל מה שצריך הוא הקייטרינג של דני ודלית. אנחנו עושים גם קייטרינג לחתונות, לבר/בת מצוות, בריתות ולמעשה כל אירוע שבו רוצים לאכול טוב 😊

מתכונים נוספים שלא כדאי לפספס
מחפשים קייטרינג לאירוע? צרו אתנו קשר!
הטעמים של דני ודלית

מחפשים קייטרינג מיוחד לאירוע? אורחים מגיעים לביקור? הגעתם למקום הנכון! צרו אתנו קשר ונשמח להתאים לכם תפריט טעים ומיוחד.

הטעמים של דני ודלית © טל"ח

תפריט נגישות