דף הבית » איך לבשל חומוס
היי, חובבי אוכל! אני דני, השף של חווית הקייטרינג שהופכת רגעים רגילים לזיכרונות יוצאי דופן.
היום, לאור כל כך הרבה פניות שקיבלתי בנושא אני אחלוק אתכם את אחד המתכונים האהובים עליי בכל הזמנים – שמתחיל בבישול גרגירי חומוס ומסתיים במטבל חומוס מושלם.
התכוננו להרפתקת טעם שתרקיד את בלוטות הטעם שלכם!
הנה המרכיבים שתצטרכו על מנת לבשל את החומוס הטעים ביותר שיצא לכם לטעום:
המתכון מאוד פשוט, כל מה שצריך לעשות הוא לעקוב אחר השלבים הבאים:
תשתפו את החומוס היטב תחת מים קרים. לאחר מכן, הניחו אותם להשריה במים למשך הלילה – חשוב מאוד לא לדלג על השלב הזה.
בסיר גדול מערבבים את גרגירי החומוס, מים ושמן זית. יש להביא את התכולה לרתיחה.
מסירים את הקצף, מנמיכים את האש (לאש בינונית) ונותנים לו להתבשל עם מכסה מכוסה למחצה עד שהחומוס מתרכך (כ-1.5 שעות).
כשגרגירי החומוס רכים, מוסיפים שמן זית וסודה לשתייה (מומלץ מאוד). מומלץ להשאיר את הגרגירים מושרים בשמן זית וסודה למשך שעה לפחות על מנת שיספגו את הטעמים.
אחרי שעברה שעה וגרגירי החומוס שלנו התקררו נעבור לשלב הכיפי ביותר ונכין את ממרח החומוס הביתי.
קחו את גרגירי החומוס המבושלים ותשימו אותם בתוך בלנדר. לאחר מכן, מוסיפים טחינה, שום, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
מעבירים את החומוס לקערה, מזלפים שמן זית, מפזרים מעט פפריקה אם מתחשק לכם ומגישים! מתכון, פשוט אך טעים במיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול!
בואו ניקח רגע כדי להעריך את היתרונות הבריאותיים של החומוס.
החומוס עמוס בחלבונים טבעיים וחומרי תזונה חיוניים, יתרון נוסף שלו הוא שהוא עוזר לשמור על רמות סוכר יציבות בדם.
אז, לא רק שהמנה הזו היא מסיבה לבלוטות הטעם שלכם, אלא שהיא גם מאוד בריאה עבורכם.
כמובן שיש עוד דרכים נוספות לבשל ולהכין חומוס, הנה 3 דרכים נוספות שאני ממליץ אם אתם קצרים בזמן ואין לכם זמן להשרות את החומוס:
הנה לכם – מסע קולינרי מחומוס צנוע לקערת חומוס חלומית. אבל למה לעצור שם? אם אתם משתוקקים לרמת הטעם הזו באירוע הבא שלכם, גדול או קטן, תנו לחברת הקייטרינג שלי לקחת את המושכות לידיים. אנו מתמחים בהפיכת אירועים רגילים לחוויות יוצאות דופן. כי כשזה מגיע לאוכל טוב, תמיד יש מקום לעוד!
מחפשים חברת קייטרינג לאירוע? צרו אתנו קשר!
מחפשים קייטרינג מיוחד לאירוע? אורחים מגיעים לביקור? הגעתם למקום הנכון! צרו אתנו קשר ונשמח להתאים לכם תפריט טעים ומיוחד.
הטעמים של דני ודלית © טל"ח