איך לבשל חומוס

היי, חובבי אוכל! אני דני, השף של חווית הקייטרינג שהופכת רגעים רגילים לזיכרונות יוצאי דופן.

 

היום, לאור כל כך הרבה פניות שקיבלתי בנושא אני אחלוק אתכם את אחד המתכונים האהובים עליי בכל הזמנים – שמתחיל בבישול גרגירי חומוס ומסתיים במטבל חומוס מושלם.

 

התכוננו להרפתקת טעם שתרקיד את בלוטות הטעם שלכם!

איך לבשל חומוס

בישול חומוס

הנה המרכיבים שתצטרכו על מנת לבשל את החומוס הטעים ביותר שיצא לכם לטעום:

 

מרכיבים לבישול גרגירי חומוס

 

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מיובשים
  • מים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית סודה לשתייה (לא חובה)

 

מרכיבים לחומוס

 

  • חומוס מבושל
  • 1/4 כוס טחינה
  • 2 שיני שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון 1
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פפריקה לקישוט (לא חובה)

איך לבשל גרגירי חומוס

המתכון מאוד פשוט, כל מה שצריך לעשות הוא לעקוב אחר השלבים הבאים:

 

שלב 1: שטיפה והשרייה

תשתפו את החומוס היטב תחת מים קרים. לאחר מכן, הניחו אותם להשריה במים למשך הלילה – חשוב מאוד לא לדלג על השלב הזה.

 

שלב 2: בישול

בסיר גדול מערבבים את גרגירי החומוס, מים ושמן זית. יש להביא את התכולה לרתיחה.

מסירים את הקצף, מנמיכים את האש (לאש בינונית) ונותנים לו להתבשל עם מכסה מכוסה למחצה עד שהחומוס מתרכך (כ-1.5 שעות).

 

שלב 3: שדרוג הטעם

כשגרגירי החומוס רכים, מוסיפים שמן זית וסודה לשתייה (מומלץ מאוד). מומלץ להשאיר את הגרגירים מושרים בשמן זית וסודה למשך שעה לפחות על מנת שיספגו את הטעמים.

איך לבשל גרגירי חומוס

איך להכין ממרח חומוס

אחרי שעברה שעה וגרגירי החומוס שלנו התקררו נעבור לשלב הכיפי ביותר ונכין את ממרח החומוס הביתי.

 

שלב 1: טחינה

קחו את גרגירי החומוס המבושלים ותשימו אותם בתוך בלנדר. לאחר מכן, מוסיפים טחינה, שום, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

 

שלב 2: מקשטים ומגישים

מעבירים את החומוס לקערה, מזלפים שמן זית, מפזרים מעט פפריקה אם מתחשק לכם ומגישים! מתכון, פשוט אך טעים במיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול!

הצד הבריא של החומוס

בואו ניקח רגע כדי להעריך את היתרונות הבריאותיים של החומוס.

 

החומוס עמוס בחלבונים טבעיים וחומרי תזונה חיוניים, יתרון נוסף שלו הוא שהוא עוזר לשמור על רמות סוכר יציבות בדם.

 

אז, לא רק שהמנה הזו היא מסיבה לבלוטות הטעם שלכם, אלא שהיא גם מאוד בריאה עבורכם.

ממרח חומוס ביתי

3 דרכים נוספות לבשל גרגירי חומוס בלי השריה של לילה

כמובן שיש עוד דרכים נוספות לבשל ולהכין חומוס, הנה 3 דרכים נוספות שאני ממליץ אם אתם קצרים בזמן ואין לכם זמן להשרות את החומוס:

 

1. מתכון חומוס בהשריה מהירה

 

  1. שוטפים את גרגירי החומוס.
  2. מרתיחים במשך 10 דקות, ואז משרים אותם במשך שעה.
  3. מבשלים עד לריכוך.
  4. מכינים את החומוס באותם שלבים שמופיעים למעלה.

 

2. חומוס בסיר לחץ

 

  1. שוטפים את גרגירי החומוס.
  2. מניחים את החומס בסיר לחץ עם מים.
  3. מבשלים בלחץ גבוה 40 דקות.
  4. משחררים את הלחץ ונותנים לחומוס זמן להתקרר.
  5. ואז, ניחשתם נכון 😊 – משתמשים באותם שלבים ליצירת ממרח החומוס!

 

3. חומוס בתנור

 

  1. שוטפים את גרגירי החומוס.
  2. מניחים את גרגירי החומוס על תבנית ומזלפים אותם בשמן זית. צולים ב-200 מעלות צלזיוס במשך 20-30 דקות.
  3. תנו להם להתקרר.
  4. גם כאן נבצע את אותם השלבים ונכין את גרגירי החומוס לממרח חומוס לפי המתכון הנ"ל.

טיפים וטריקים לשדרוג המנה

  • הוסיפו טחינה ושדרגו את המנה עם טוויסט: הוסיפו כף נוספת של טחינה לפני הטחינה על מנת לקבל מרקם חלק.

 

  • אין כמו לימון: אוהבים חמוץ? הוסיפו מעט לימון לממרח החומוס הביתי.

 

  • שום בשפע: לחובבי השום, אתם מוזמנים לזרוק פנימה שן נוספת.
צלחת עם ממרח חומוס ביתי

קייטרינג הטעמים של דני ודלית – החומוס הטעים ביותר!

הנה לכם – מסע קולינרי מחומוס צנוע לקערת חומוס חלומית. אבל למה לעצור שם? אם אתם משתוקקים לרמת הטעם הזו באירוע הבא שלכם, גדול או קטן, תנו לחברת הקייטרינג שלי לקחת את המושכות לידיים. אנו מתמחים בהפיכת אירועים רגילים לחוויות יוצאות דופן. כי כשזה מגיע לאוכל טוב, תמיד יש מקום לעוד!

 

מחפשים חברת קייטרינג לאירוע? צרו אתנו קשר!

מתכונים נוספים שלא כדאי לפספס
מחפשים קייטרינג לאירוע? צרו אתנו קשר!
הטעמים של דני ודלית

מחפשים קייטרינג מיוחד לאירוע? אורחים מגיעים לביקור? הגעתם למקום הנכון! צרו אתנו קשר ונשמח להתאים לכם תפריט טעים ומיוחד.

הטעמים של דני ודלית © טל"ח

תפריט נגישות