menu
ראשי
אודות
קייטרינג ביתי
קייטרינג לאירוע
קייטרינג חלבי
קייטרינג לחתונה
צרו קשר

עסק בתחום המזון חייב תברואן מזון

קייטרינג חייב תברואן

עסקים בתחום המזון כמו קייטרינג לאירועים, מסעדות, בתי קפה ומפעלי מזון חייבים בהיתרים ורישיונות מטעם הרשות המקומית בתחומה העסק פועל ומטעם משרד הבריאות. תהליכי הרישוי מורכבים וכוללים עמידה בשורה ארוכה של תקנים ודרישות מחמירות.

ההיתרים והתקנות הדרושים לעסק של מזון מיועדים לשמירה על איכות המזון המוגש לציבור ולשמירה על בריאותו. בהתאם לתקנות, תהליך הרישוי חייב להיות מלווה באנשי מקצוע אשר בקיאים בתקנות ובדרישות. תברואן מוסמך הוא איש מקצוע מאושר מטעם משרד הבריאות שיכול ללוות את בית העסק ולייעץ לו בתהליך הרישוי מרגע התכנון ועד קבלת הרישיון ולביסוס עסק מזון בריא, נקי ובטיחותי.

מהי החשיבות של שמירה על תברואת מזון?

תברואת מזון חיונית לשמירה על בריאות הציבור. מטבח שאינו עובר רישוי ופיקוח בליווי של תברואן מוסמך, עלול להיות לא ראוי לייצור מזון. הכללים וההנחיות שנראים כמחמירים ומכבידים נועדו למנוע את הסיכונים הבאים:

  • סיכונים הכרוכים בטיפול לא נכון של המזון כמו חומרי גלם שפג תוקפם, חומר גלם שלא שהה בקירור די הצורך ועוד. 
  • חדירת חיידקים וגורמים מזהמים למזון, כתוצאה מאי שמירה על כללי היגיינה אשר עלולים לגרום למחלות שונות.
  • סיכון בחדירת עצמים זרים אל האוכל כמו רסיסים של כלי שנשבר, שערות של עובדי המטבח ועוד. 
  • אי שמירה על היגיינה בשטח המטבח עלולה לגרום לחדירת חרקים ומזיקים אחרים אל משטחי העבודה ומקומות האחסון של המזון ואל המנות עצמן. אלה נושאים עימם חיידקים ומחלות מסוכנות.
  • סיכון בחדירת חומרים כימיים כמו חומרי ניקוי אל האוכל. 

שמירה על שגרה של פיקוח תברואתי על ידי תברואן מוסמך ימנע פגיעה בציבור הלקוחות ובעובדי העסק, ימנע פגיעה כלכלית בעסק וימנע פגיעה בתדמית העסק בעיני הציבור. 

מיהו תברואן מוסמך?

זהו עובד בתחום בריאות הסביבה המקבל את הכשרתו בקורס ייעודי, אשר כפוף להנחיות של משרד הבריאות. במסגרת ההכשרה התברואן לומד על תחומי האחריות שלו, על תהליכים הקשורים לתחום הבריאות במוסדות השונים. התברואן צריך להכיר את השיטות המקצועיות לבדיקת תנאי תברואה ואת אופן הפיקוח על בתי עסק שעוסקים במזון. כמו כן, עליו להכיר את תהליכי הרישוי, את התנאים לחידוש רישיונות ואת התנאים לעמידה בדרישות לבטיחות במזון.

תפקידים ואחריות של תברואן מוסמך

  • הכרות מעמיקה עם עולם התקנים והחוקים הקשורים בהפעלת עסק מזון.
  • ליווי, יעוץ והכנה לתהליך קבלת רישיון לפני פתיחת עסק של מזון.
  • פיקוח על תהליכי המזון, האחסון והשינוע שלו 
  • ביצוע בדיקות למטבח הקיים בבית העסק ולתנאי הסניטציה הקיימים בו.
  • שמירה על תברואת מזון על ידי ביצוע ביקורות בשטח.
  • שירות שוטף לפיקוח יומיומי על תהליכים שונים בייצור המזון.
  • העברת הדרכות לעובדי המטבח ולעובדי הניקיון בנושאים של טיפול במזון ושמירה על היגיינה.
  • ביקורות שטח ודגימות לבדיקות מעבדה שוטפות ובדיקות לקראת חידוש רישיונות. 

לסיכום, אם אתם מפעילים או קייטרינג או צריכים לשכור כזה לאירוע הקרוב שלכם אז תוודאו כי הוא מחזיק בכל ההיתרים הדרושים ממשרד הבריאות. תברואן מוסמך הוא מעין תעודת ביטוח לכך שבחרתם בית עסק בטיחותי, תקין ובריא.

 

נכתב באדיבות ביופוד – תברואן מוסמך