עסקים בתחום המזון כמו קייטרינג לאירועים, מסעדות, בתי קפה ומפעלי מזון חייבים בהיתרים ורישיונות מטעם הרשות המקומית בתחומה העסק פועל ומטעם משרד הבריאות. תהליכי הרישוי מורכבים וכוללים עמידה בשורה ארוכה של תקנים ודרישות מחמירות.
ההיתרים והתקנות הדרושים לעסק של מזון מיועדים לשמירה על איכות המזון המוגש לציבור ולשמירה על בריאותו. בהתאם לתקנות, תהליך הרישוי חייב להיות מלווה באנשי מקצוע אשר בקיאים בתקנות ובדרישות. תברואן מוסמך הוא איש מקצוע מאושר מטעם משרד הבריאות שיכול ללוות את בית העסק ולייעץ לו בתהליך הרישוי מרגע התכנון ועד קבלת הרישיון ולביסוס עסק מזון בריא, נקי ובטיחותי.
תברואת מזון חיונית לשמירה על בריאות הציבור. מטבח שאינו עובר רישוי ופיקוח בליווי של תברואן מוסמך, עלול להיות לא ראוי לייצור מזון. הכללים וההנחיות שנראים כמחמירים ומכבידים נועדו למנוע את הסיכונים הבאים:
שמירה על שגרה של פיקוח תברואתי על ידי תברואן מוסמך ימנע פגיעה בציבור הלקוחות ובעובדי העסק, ימנע פגיעה כלכלית בעסק וימנע פגיעה בתדמית העסק בעיני הציבור.
זהו עובד בתחום בריאות הסביבה המקבל את הכשרתו בקורס ייעודי, אשר כפוף להנחיות של משרד הבריאות. במסגרת ההכשרה התברואן לומד על תחומי האחריות שלו, על תהליכים הקשורים לתחום הבריאות במוסדות השונים. התברואן צריך להכיר את השיטות המקצועיות לבדיקת תנאי תברואה ואת אופן הפיקוח על בתי עסק שעוסקים במזון. כמו כן, עליו להכיר את תהליכי הרישוי, את התנאים לחידוש רישיונות ואת התנאים לעמידה בדרישות לבטיחות במזון.
לסיכום, אם אתם מפעילים או קייטרינג או צריכים לשכור כזה לאירוע הקרוב שלכם אז תוודאו כי הוא מחזיק בכל ההיתרים הדרושים ממשרד הבריאות. תברואן מוסמך הוא מעין תעודת ביטוח לכך שבחרתם בית עסק בטיחותי, תקין ובריא.
נכתב באדיבות ביופוד – תברואן מוסמך